Как да планираме ваканцията си – любопитни факти

Замисляли ли ли сте се какво стои зад всяко наше пътуване? Или колко е нужно да се реализира?
Да си признаем и ние не го правим, но поне за някои неща се сещаме… къде и с какво отиваме на почивка, къде ще отседнем и колко ще ни струва всичко това.

Тръгвайки на път, първото нещо (след като разбира се е избрана посоката) е изборът на транспорт. Търси се винаги оптимално решение между удобство, комфорт и цена.

Безспорно масов начин за пътуване е самолетния и железопътния транспорт и при добра организация не излиза скъпо. Ето малко любопитни факти за тези видове транспорт:
 

•    Най-краткият полет, за който можете да си купите билет трае само 2 минути. Линията, по която се пътува е  Scottish Island of Westray до Papa Westray.

•    В много от авиолиниите по света е практика всеки пилот да яде различно ястие, за да се минимизира риска от това пилотите на борда да се разболеят.

•    Интересен е фактът, че в някои самолети липсва ред 13. Причината е, че има хора, които се суеверни и са склонни да изпаднат в паника, ако билетите им са точно за този ред. Затова някои авиокомпании просто са решили да го премахнат.

Слизайки на земята:
•    Пътуването с влак винаги е най-изгодното решение… да, обаче бихте се замислили върху това твърдение, ако ви се налага да пътувате от Москва до Владивосток. Все пак става въпрос за най-дългото ЖП разстояние между 2 града или иначе казано: 7 дни= 9,302 км.

•    А когато става въпрос за влакове, полезно е да се знае, че най-бързото пътуване е между центърът на Шанхай и международно летище “Пудонг”. Разстоянието е 30 км, което благодарение на влака се “взима” за 8 минути при скорост 501 км/ч.

Настаняването в хотел може би е по-важно и от самото пътуване, все пак няколко часа кошмарен полет се издържат, но ако стаята и мястото отредено за почивка “не струват” няма как да се почувстваш удовлетворен от инвестицията си. Малка част от населението на Земята може да си реши този проблем като просто си наеме: 

•    Най-скъпата нощувка в хотел – The Royal Suite Penthouse (President Wilson Hotel в Женева, Швейцария). Цената е 65000 $ за една нощ.

И в цената на нощувката има “друг полюс” и това е най-евтината такава:

Посетете Камбоджа и по- точно: Garden Village Guesthouse в Siem Reap, където нощувката е само 1 долар. Коментарите ще оставим на Вас…
 
Последното е добър пример да се замислим колко държим на това да ни бъде евтино, с риск да се лишим от удобството и комфорта си.
 
В днешно време е повече от нормално човек да разполага с телефон навсякъде по света. Но в масовия случай разговорите отвъд родна земя са на цени, които бързо биха развалили почивното ни настроение, но ние Ви предлагаме решение – посетете simpatik.bg за повече информация!

simpatik.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...