Новият филм на Веснаков PRIDE с премиера в Локарно и в Сараево

Световната премиера на късометражния филм “ПРАЙД” на успешният млад режисьор Павел Г. Веснаков, ще се състои по време на престижния филмов фестивал в Локарно (Швейцария), който се провежда от 7 до 17 Август.

“ПРАЙД” е номиниран в конкурсната програма Pardi Di Domani (Утрешните леопарди) и е едва вторият български филм селектиран в състезателната програма на фестивала за последните 23 години. Той ще се бори за наградата “Златен Леопард”, която е една от най-престижните награди за игрално кино в света и за номинация за Европейските филмови награди.

Веднага след това режисьорът заминава за филмовия фестивал в Сараево (от 16 до 24 Август), където “ПРАЙД” ще има регионална премиера и ще се състезава за наградата “Сърцето на Сараево”.

Миналата година Павел Г. Веснаков спечели специалната награда на журито по време на същия фестивал с предишния си филм “Парафиненият Принц”.

“Прайд” изследва огромната пропаст между поколенията в България и неспособността на хората да общуват помежду си. Разказът е фокусиран върху Манол, пенсиониран генерал с консервативна ценностна система и борбата му да се адаптира към променящият се свят, в който живее.

В главната роля е актьора Михаил Мутафов. Партнират му Ани Бакалова, Светлана Янчева и младият актьор Александър Алексиев (който изигра
главната роля в “Парафиненият Принц”).
Филмът е копродукция между България и Германия, с продуценти Ваня Райнова (съсценарист) и Себастиан Вайланд. Изпълнителен продуцент е Моника Балчева. Оператор на филма е Орлин Руевски.

Моника Балчева, изпълнителен продуцент
Ваня Райнова, продуцент

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...