Любопитни факти у нас и по света

Козелът Хораций проби чикагските закони

Много стари хора, които си нямат никого или не могат повече да понасят грижите на досадните си жени, още и лентяйството на порасналите си деца, намират спасение в домовете за възрастни. Миналата година в Чикаго пенсионерът Барни Фармер почукал на вратата на Питър Блинкхорн, стопанин на едно от престижните убежища за многогодишни хора, и когато шефът отворил Барни влязъл при него, заедно с Хораций. Тримата престояли в кабинета три часа в спорове и разяснения по един много заплетен проблем, докато накрая постигнали историческо решение.

Работата е в това, че Хораций е козел, но за Барни – най-добрият  приятел на света и той никак не искал да се разделя с него. Пречело правилото, че в тези домове не се допускат животни – дори котки и микроскопични кучета.

Козелът Хораций

Но след дълъг, спокоен и разумен разговор Питър Блинкхорн взел следното решение: от този момент неговият Дом за възрастни ще приема своите новодомци заедно с техните последни четириноги любимци, превърнали се вече в почти сродни души със стопанина си.

На всичко отгоре козелът Хорации започнал сам да си изкарва прехраната и на новото си местожителство. В стария дом на Барни негова грижа била да подрязва тревата на къщната ливадка. Тук му зачислили много по-питателна трева, която той поддържа с удоволствие, старание и професионализъм и до днес…

И още нещо: днес в чикагския дом за възрастни с прием и на техните най-верни приятели, няма нито едно свободно място. Питър Блинкхорн се готви да купи още един билдинг…

Стогодишна война за хубавата камилка Басус

Само  стотина дни остават до Камилската олимпиада, която се провежда всяка година от 1 до 7  януари.  Стотици камили, чиято цена надхвърля оценката на луксозна яхта или цял парк леки коли,  преминават тези дни най-тежкия цикъл от предолимпийската си подготовка. Най-добрите камили-шампиони се продават по за  300 – 400 хиляди долара.

хубавата камила Басус

Пистата за „Камилската Формула 1” се намира в  градчето Васба, до Абу Даби – Обединените арабски емирати. Състезанията са под егидата на шейха. Призът за шампиона – 10 милиона драхми /около три милиона долара/. Участват от 500 до 1000 женски камили. За чудо и приказ – жените в камилския свят са по-силния пол. Ездачи са деца-жокеи, които тежат не повече от 25 килограма. За победители се обявяват собствениците на камилите, шейхове – милиардери, които смятат тази слава за една от най-престижните, които  човек може да получи в нашя свят. От край време бедуините, които притежават и отглеждат камили са били  „първите хора” в племето. В историята е записано, че заради прекрасната бяла женска камилка Басус преди две хилядолетия  избухнала война между два народа, която продължила столетие!

Добрите камили – олимпийки развиват до 60 километра в час и могат да преминат дневно етапи с дължина над 300 километра.

Коко, който е като нас. Или ние сме като Коко…

Най-прочутата в света горила е американец. Като нас.  Коко се слави с това, че разбира повече от 2000 английски думи, което е повече от мене и още двама мои приятели, сметнато заедно. Коко може да се разбира с хората с жестове, както всички правим в Чикаго, когато този отсреща не говори български.

За очовечаващата се горила от зоопарка в Сан Франсиско са написани книги, заснети са много филми, създадено е специално шоу. Затова тези, които се грижат за Коко се стараят да му угодят във всичко. Още повече, че само неговото име осигурява хиляди посетители на зоопарка дневно.

Горилата Коко

Но най-много Коко си прилача с нас по това, че е голям ценител на женското тяло. Той, обаче, до толкова се увлякъл, че започнал да кара с жестове сътрудничките на зоопарка да му правят стриптийз.

И, естествено, всички бели започват от разголената жена. Когато две служителки на зоопарка били уволнени заради някакви простъпки, те предизвикали съдебно дело, като заявили, че били сексуално употребени, защото шефът на създадената фондация  Gorilla Foundation Франсин Патерсон ги заставяла да се събличат пред Коко!

Патерсон се опитала да обясни, че нито тя, нито Коко  са имали предвид такава гадна работа като сексуално удволетворение от вида на голите тела, а всичко е било просто като знак на приятелство. Патерсон сама изпълнявала тази деликатна задача до известно време, но един ден Коко обяснил с жестове, че гръдта на шефката на фонда не го вдъхновява повече и поискал на смяна да постъпят по-подходящите млади стажантки. Наистина – напълно разбираемо искане, каквото би се родило в главата и на всеки нормален човек!

Но сега тези момичета – Ненси Алперин и Кендра Келер искат компенсация от един милион долара за склоняване към разврат и уронване на личното достойнство. Адвокатите на зоопарка се опитват да докажат, че става дума само за обикновен трудов спор

А цяла Америка не спи в очакване да се разплете тази сексуална плетеница.

Климент Величков

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...