Байер отхвърли слуховете за Бербатов

Изпълнителният директор на Байер Леверкузен Волфганг Холцхаузер заяви, че слуховете свързващи българската звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов с трансфер в германския гранд не са верни.

30-годишният нападател на „червените дяволи” игра в Леверкузен цели пет години преди да премине в Тотнъм, като честото му отсъствие от стартовия състав на „червените дяволи” през този сезон доведе до спекулации за бъдещето му на „Олд Трафорд”.

Предствител на бившия български национал разкри за футболните новини на германския вестник „Bild”, че са водени преговори за евентуално завръщане на Бербо в Леверкузен.

Договорът на благоевградчанинът с английските шампиони изтича през лятото, но мениджърът Сър Алекс Фъргюсън заяви, че ще се радва да използва клаузата за удължаването му с още година.

В допълнение на това Холцхаузер отхвърли твърденията направени от един от представителите на Бербо, Иван Добринов, като заяви, че контактите с голмайстора на Висшата лига са били само и единствено на приятелска основа.

Той заяви пред „Deutsche Presseagentur”:
„Трансфер на Димитър Бербатов в нашия клуб е чиста спекулация и ние няма да подкрепим този слух. Нещата са били преувеличени от неговите агенти и това не ми харесва.”
„Ние поддържаме близки отношения с Димитър, откакто той напусна клуба, но това е само на чисто приятелска основа.”

В следващия кръг от шампионата в Англия, отборът на Бербатов посреща Блекбърн на „Олд Трафорд”, като повечето прогнози за Висшата лига сочат „червените дяволи” за фаворит в сблъсъка.

Георги Иванов 

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...