Тенис: Пиронкова взе трудна победа в Хобарт

Българската тенис ракета номер едно при жените Цветана Пиронкова, грабна своята първа победа от новия сезон срещу британката Хедър Уотсън на тенис турнира в Хобарт.

Пиронкова успя да премине във втори кръг след серия от обрати и два спасени мачбола, като в крайна сметка се наложи над 19-годишната си опонентка със 7-6(10) 3-6 7-6(2).
В следващата фаза на турнира, Цвети ще се изправи срещу Анна Чакветадзе, която взе трофея от Хобарт преди четири години, а тазгодишното си участие започна с отлични тенис резултати срещу Моника Никулексу (6-0 6-4).

Пиронкова започна добре своя мач, като на няколко пъти повежда с пробив в сервиса на Уотсън, но младата англичанка успяваше мигновенно да върне пробива в последвалия гейм.
При 6-5, Цвети сервираше за спечелването на сета, но не можа да се възполза от тази си възможност и така победителят в първата част трябваше да се решава в тайбрек.
При 6-4 в полза на пловдивчанката, тя имаше два сетбола, но неможа да се възползва от тях. Така се стигна до 11-10 в нейна полза и този път Пиронкова бе безупречна и поведе с 1-0, след повече от час игра.

Във втората част, британката видимо доминираше на корта и при 5-3 в нейна полза, направи пробив в сервиса на Цвети, като така изравни резултата при сетовете 1-1.
Трета част също не започна добре за Цвети, която изоставаше с 2:3, а при 3-5 дори бе принудена да спасява два мачбола. Българката, противно на повечето тенис прогнози, се справи отлично с напрегнатата ситуация и дори успя да достигне до тайбрек.
В него тя започна много силно и поведе с 3-0, а при 6-2 успя да реализира още първия си мачбол и заслужено се класира за следващата фаза на турнира в Хобарт.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...