Тенис: Пиронкова отново победи На Ли

Българската тенис ракета номер едно при жените Цветана Пиронкова успя да се наложи над поставената под номер девет в световната ранглиста На Ли, след спечелен първи сет и отказване на китайката във втория.

Цвети отново донесе добри спортни новини за България, като се класира за осмина финалите след 7-6(5) 3-2 и отказване на шампионката от Ролан Гарос за изминалия сезон.

В спор за място сред последните осем, пловдивчанката ще спори с победителката от двубоя между Ализе Корне и Клара Закопалова.

В началото на мача Цвети можеше да допусне пробив в подаването си, но прояви хладнокръвие и успя да спечели първия гейм. Тя придоби увереност и подобри играта си значително, като бе почти перфектна в отиграванията и изпълнението на сервис.

Това доведе до преднина от 5:0 в полза на бълграката, но в този момент На Ли подобри своята игра значително, като редуцира непредизвиканите грешки до минимум и успя да изравни за 5:5.

В крайна сметка победителят в този сет трябваше да реши в тайбрек, в който Цвети бе по-стабилна и имаше три поредни сетбола да приключи тази успорвана част.

Тя успя едва в третия си опит за спечелването на сета и поведе с 1:0.

Макар китайката да започна добре втора част, като спечели първия гейм, отново последваха редица непредизвикани грешки от нейна страна и Пиронкова обърна резултата в нейна полза при 3:1.

На почивката между геймовете На Ли поиска медицинска помощ, а малко, след като играта бе подновена, тя се отказа от участието си в турнира.

Ако Цвети продължава да показва отлични тенис резултати и в следващите си мачове, има голяма вероятност да дотигне и финала на престижния турнир в Париж.    

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...