Баскетбол – Лукойл ще търси победата срещу АСВЕЛ

Баскетболният отбор на Лукойл Академик ще търси сигурна победа срещу френския АСВЕЛ Вильорбан в мач от група D на Еврокъп.

Тази вечер „студентите” посрещат АСВЕЛ с надеждата за втора победа в груповата фаза на европейския турнир, след като гостите ще бъдат без най-голямата си звезда Тони Паркър.

 

Тодор Стойков и компания записаха много важна победа в първия си мач при гостуването си на белгийския Остенде със 66:65 и сега шансовете им да повторят този успех се увеличиха значително, след като стана ясно, че Паркър, който има три шампионски титли в Националната Баскетболна Асоциация (NBA) ще отсъства заради контузия.

Относно предстоящия сблъсък, капитанът на българския тим Тодор Стойков заяви, че той и останалата част от отбора мислят единствено за победата, която изглежда много по постижима в отсъствието на ключовия играч на АСВЕЛ.

„Започнахме дoбре с победа в първия мач и това ни задължава да тъсим победата и в предстоящия двубой.”

„Ние се подготвяме за отбора на АСВЕЛ, без значение дали Тони Паркър ще играе или не. Все пак, за нас е предимство, че той няма да играе и това увеличава шансовете си за победа.”

„Ще се опитаме да играем агресивно и наистина очаквам един много напрегнат и тежък мач.”

Дали обаче добрите баскетболни новини отново ще съпътстват отбора на Тодор Стойков ще разберем във вторник  вечер от 18:00, когато двата отбора ще премерят сили в София.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...