БЪЛГАРСКИ КВН В ОДЕСА – Клуб на Веселите и Находчивите

На 23 ноември 2011 г. в столицата на хумора в Украйна – гр. Одеса  ще стартира вторият сезон на серията игри на Бесарабската лига КВН (Клуб на Веселите и Находчивите – състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други). След грандиозния успех и голямата популярност на първия сезон на Българския КВН, тази игра по право може да се нарече най-очакваното хумористично събитие сред българската общност в Бесарабия. 

БЪЛГАРСКИ КВН В ОДЕСА - Клуб на Веселите и НаходчивитеВторият сезон ще състои от четири игри. Освен първопроходците – отборите „Сляпа уличка”, „Троенски коне”, „Наш`те хора” (с ново име «Культпросвет»), „Крепкий орешек” и “Диветлийски гламур”, тази година ще участва два нови отбора: „Люти чушки“ и «Нагорненски смайлики».  

Петър Дудуш, координатор на мероприятието, член на БМК „Актив“:
„Вторият сезон се очаква да е по-наситен с идеи и интересни хрумвания. Броят на участниците се увеличи. Темите на всяка игра ще се променят, но всички ще бъдат насочени към общата тема и това е запазването на националното самосъзнание. Първата игра от втори сезон ще се състои от традиционните конкурси – приветствие, «разминка», «озвучка» и домашно задание, обединени в една тема – «Каквото повикало, това се е обадило».

Участват отборите:
“Троенски коне” с. Новые Трояны Болградски р-н;
“Дивитлийски гламур” с. Делены Арцизски р-н;
“Культпросвет” гр. Болград;
“Крепкий орешек” с. Ореховка Болградски р-н
“Сляпа уличка” с. Островное Арцизски р-н
“Люти чушки”  с. Виноградное Болградски р-н
“Нагорненски смайлики” с.Нагорное, Ренийский р-н

Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“:
„КВНът не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Вече 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВНът на български език се проведе за първи път в Одеса миналата година. Освен стотици отзиви  и благодарности от зрители, тази година имаме два нови отбора. Това говори, че избраният курс за сплотяване на младото поколение българи е верен. Техните успехи на сцената дават много кураж и повод за гордост. Младите винаги носят промени, за последните години може да се отбележи, че се промени форматът на много български мероприятия, идеите на които дойдоха в резултат на съвместна работа с БМК „Актив“. Затова ние, Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“,  ще продължим да заставаме зад добрите идеи, имащи за цел да запазват и развиват българщината в Украйна“.

Първата в историята на Украйна игра на Бесарабската лига КВН бе организирана през м.  декември 2010 г. от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” и Българския младежки клуб „Актив”. В първия сезон взеха участие пет отбора –  „Сляпа уличка”, „Троенски коне”, „Наш`те хора”, „Крепкий орешек” и “Дивитлийски гламур”. Общо бяха проведени три игри: четвърт финал, полуфинал и финал. След всички игри Купата на «Конгреса на българите в Украйна» бе спечелена от отбора „Троенски коне“ от с. Нови Трояни с капитан Петър Дудуш. В началото на септември 2011 отборът замина за едноседмична почивка в България.

 Информационна подкрепа: www.bg-ua.org – Информационен портал «Българите в Украйна».

Тук може да видите видео от полуфинала и финала.

1.    Клипчета от финалната игра
http://www.youtube.com/watch?v=pKVhhsbUVl8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ici7uhTISHY
http://www.youtube.com/watch?v=FEgwNl9ULrQ&feature=related

За повече информация и контакти:
Петър Дудуш – +38-063-178-1259

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...