ДАРЕНИЕ ЗА БЪЛГАРСКИ ДНК ПРОЕКТ

През месец юни 2012 година във фонд Дарения към „Български ДНК проект” на www.FamiliTreeDNA.com  постъпиха $5000 (или евро?) от родолюбив българин с предполагаеми инициали И. П.

Администратор на  „Български ДНК проект” е физикът Евгени Делев, който живее във Франция. Администраторът на проекта има изключителното право да определя начина на използване на средствата, съобразявайки се с волята на И. П.

След като стана известно за постъпилото дарение във Българския генеалогичен форум http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=genetics се осъществи дискусия и се съобщи следното:
„Eвгени Делев поръча от името на Българския ДНК проект 50 кита (проби) с 12 маркера и 5 кита с 37 маркера. Отделно 4-ри разширения от 12 до 37 маркера – 1 от J1, 1 от J2 и 2 от R1a. След като се плати, от общия фонд остават няколко стотин долара … Китовете ще пристигнат на адрес в България до няколко седмици след 10 юли 2012 година, в зависимост от движението на пощата от САЩ. Дотогава трябва да се мисли как ще ги пласираме”.

Възможно е дарението от И. П. да се е повлияло и от посещението на Президента Росен Плевнелиев в Чикаго, където на 19 май 2012 година се обсъждаха теми, свързани с генома на Президента.

Ще припомним, че най-мащабно изследване на български род във www.FamiliTreeDNA.com за сега има фамилия Чаракчиеви.

За допълнение на предложенията молим пишете директно на Евгени Делев numis18@hotmail.fr .

Да пожелаем успех на Българския ДНК проект.

Български генеалогичен център

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...