ТЕЛЕВИЗИЯ ТУРИЗЪМ – АКЦЕНТИ И АНОТАЦИИ НА ФИЛМИ ОТ ПРОГРАМАТА НА TVT

ПРЕМИЕРИ:

Стъпки в Стария град (образователен филм за културно-исторически туризъм) – премиера по ТVТ в събота, 21 юли, от 14:00 и от  20:00 ч.

Стъпки в Стария град (образователен филм за културно-исторически туризъм)Като къс речна пяна в центъра на Стария Пловдив стои къщата на д-р Стоян Чомаков. Нейната порта зове, за да отведе назад в миналото. Тази безмълвна покана приема и екипът на Телевизия Туризъм, за да ни разкаже една уникална история в новия документален филм „Стъпки в Стария град” от поредицата за културно-исторически туризъм. Зад портите на Чомаковата къща времето сякаш стъпва на пръсти и се люлее в паяжините на въздуха… Наоколо всеки трепет носи едно откровение, нечие неподозирано присъствие… Чие е то и какво още ще се случи по пловдивските калдъръми, ще разберете, гледайки филма „Стъпки в Стария град”. Само по Телевизия Туризъм.

Филм на месец юли по TVT

Следите на легендите  (образователен филм за културно-исторически морски туризъм) – всяка събота през юли от 16:00 и от 20:00 ч. само по TVT

Следите на легендите  (образователен филм за културно-исторически морски туризъм)Във времената, когато боговете живеели заедно с хората, Язон бил пратен да търси Златното руно… През 1973-та година един инжинер открива край брега на българското северно Черноморие доказателство. То показва колко на север са могли да достигнат преди четири хилядолетия егейските мореплаватели… Какво още свързва тези две истории – това разказва филмът „По следите на легендите” на Телевизия Туризъм от поредицата за културно-исторически морски туризъм. Но в него не е пропусната и природата на Северния бряг, чиито настръхнали скали около нос Калиакра, Яйлата и Камен бряг крият толкова тайни. И които Черно море дълбае от векове, без да успее да заличи следите, останли от нашите древни предшественици. А може би не е и искало да го направи. Един филм за легендите и смисъла на всяко пътешествие. Тук  истинското съкровище не е Златното руно, а невероятната прелест на този привидно безплоден и суров бряг, който покорява със своята първична хубост.
Филмът е носител на голямата награда от фестивала за туристически филм „На източния бряг на Европа” във Велико Търново.
Гледайте „По следите на легендите” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец юли в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.

ПРЕПОРЪЧАНО:

В Сърцето на Балкана… с Йоана Буковска (образователен филм за семеен туризъм) – в седмицата от 16 до 22 юли:  в понеделник от 18:00 ч., в сряда от 13:00 ч., в петък от 19:00 ч., в неделя от 16:00 ч. само по TVT

В Сърцето на Балкана... с Йоана Буковска (образователен филм за семеен туризъм)На още един маршрут, подходящ за семейни пътешествия с автомобил, изпълнен с познавателен характер и изключително добро настроение е посветен филмът на Телевизия Туризъм  „В сърцето на Балкана”, с участието на обичаната българска актриса Йоана Буковска. „Добре дошли в моя роден град! Това е градът, в който има паметник в реката, космос на земята и кораб във гората.” Така започва вълнуващият разказ на Йоана Буковска за нейния роден град Габрово, любимите места от детството и юношеството в него, за сърцето на България – месността Узана… Само по Телевизия Туризъм.

До Дунав и езерото на пеликаните… с Нелина (образователен филм за семеен туризъм) – в седмицата от 16 до 22 юли:  в понеделник от 15:00 ч., във вторник от 17:00 ч., в четвъртък от 12:00 ч. и в неделя от 17:00 ч. само по TVT
 
До Дунав и езерото на пеликаните... с Нелина (образователен филм за семеен туризъм)Можеш ли да върнеш емоцията на миналото? Това пра с Нелина в документалния филм за семейни пътешествия „До Дунав и езерото на пеликаните”.  Отправната точка е София, а крайната – родното място на популярната певица. За него тя разказва на зрителите и показва най-големите му забележителности – езерото Сребърна, днес биосферен резерват, Басарбовския скален манастир, единственият действащ у нас, както и най-европейския от всичките ни градове – Русе. Едва пристигнали, Нелина няма търпение да ги заведе в центъра – при любимите фонтани и градините, сред които преминават нейните ученически години. Какво още любопитно ще се случи – само във филма „До Дунав и езерото на пеликаните” по Телевизия Туризъм.

Информация на TVT
see.bg

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...