Футбол: Вилаш-Боаш не приема решението на Абрамович

Новият мениджър на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш обвини собственикът на Члеси Роман Абрамович, че не си е изпълил обещанията, като го е уволнил само девет месеца, след пристигането му на „Стамфорд Бридж”.

Вилаш Боаш заяви, че „никога няма да приеме” решението на Абрамович да го уволни след толкова кратка служба в лондонския гранд.

Португалският стратег натрупа сериозна репутация след големите си успехи с Порто, но не можа да се сработи с тима Челси и най-вече с някой от най-опитните и стари играчи. Много футболни залози сочеха „сините” за фаворит в борбата за титлата на острова, само заради Вилаш-Боаш.

Той за първи път разкри някой интересни факти около разногласията си с руския олигарх и това как е бил уволнен от ръководния пост на „Стамфорд Бродж”.

Португалецът сподели за британския вестник „The Guardian”:

„Уважавам решението на собственика на Челси, но никога няма да го приема. Аз още тогава му казах, че по този начин той се отказва от мен, след като толкова много настояваше да ме привлече от Порто. Той беше и човекът, който не си удържа на думата.”

„Каква причина изтъкна той за решението си? Не мисля, че мога да я заявя публично, но причините нямат нищо общо с моето уволнение.”

„Решението да прекъснат това, което бях започнал в Челси бе на собственикът, а не мое.”

Сега Вилаш-Боаш ще ръководи Тотнъм през новия сезон, като „шпорите” са сочени за един от основните претенденти за титлата от редица онлайн залагания за Висшата лига.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...