Футбол: Харт може да бъде сред най-добрите в света

Бившият страж на Ливърпул Йержи Дудек смята, че футболният вратар на Англия Джо Харт може да стане най-добрият на своя пост, ако профължава да поддържа същата отлична форма.

Бившият полски национал вярва в качествата на 25-годишният страж на Манчестър Сити, като според него той може да бъде най-добрият в света, стига да продължи с отличните си изяви и да доразвие своите страхотни футболни умения.

Харт изигра своя 26-ти мач с екипа на „трите лъва” във вторник вечер, когато англичаните гостуваха във Варшава на тима на Полша в квалификационен мач за Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година, завършил при резултат 1:1.

Дудек, който до преди три години пазеше вратата на поляците в международни мачове, разкри пред „Sky Sports”:
„Харт със сигурност има огромен потенциал. Той много бързо доказа своите качества в отбора на Манчестър Сити и определено върви в правилната посока на развитие.”
„Дали можем да го наречем най-добрият вратар в света? Това е труден въпрос. В другите първенства също могат да се срещнат страхотни вратари, като например Касиляс в Испания и Буфон в Серия А. Те са във върхова форма за голям период от време.”
„Ако Харт успее да постигне това, той ще има реален шанс да стане най-добрият в света.”

В следващия кръг от Висшата лига, носителите на титлата Манчестър Сити гостуват на Уест Бромич, като повечето спортни залагания за този двубой са на страната на гостите.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...