Дисковата херния – лекува се с народна медицина

Дисковата херния е едно изключително неприятно заболяване. От нея страдат млади и стари, но има лек от народната медицина.

1.  Настойка  с чесън

Счукайте 300 грама обелен чесън. Поставете го в стъклен буркан с винт. Залейте със 150 милилитра спирт (може да използвате водка или домашна ракия). Необходими са 10 дена, за да може съставките да се смесят. През тези 10 дена разклащайте буркана.

От 11-я ден можете да лекувате вашата дискова херния. Намажете болното място с лечебната смес и поставете отгоре парче вълнен плат или памук. Увийте с шал или с някакъв пояс, за да може мястото да се стопли. Спете така през цялата нощ.

Дисковата херния

2. Настойка от стеблата на къпина

Тази рецепта може да бъде изпълнена през късната пролет до късната есен.

Нарежете няколко клонки от стеблата на къпината и ги оставете няколко дена да завехнат. После ги счукайте ситно, смелете ги или ги пасирайте. Сложете ги в буркан и ги залейте с 1 литър водка.

Готовата смес трябва да престои 30 дена. Разклащайте буркана, за да се смесят добре съставките. След като изтече месецът, започнете да пиете от 1 с.л. до 1 малка чашка за ракия 3 пъти на гладно преди всяко хранене.

3. Лапи с лук и с мед

Както научихме от в. „Психо“,  при болки от дисковата херния изключително полезни са лапите с лук и с мед.

Обелете 2 глави кромид лук. Смелете ги или ги пасирайте. Сложете лука в стъклен буркан с винт. Прибавете към лука равно  количество мед. Ако количеството смлян лук излезе 1 ч.ч., прибавете към него и 1 ч.ч. домашен мед. Разбъркайте много добре с дървена бъркалка.

Всяка вечер мажете обилно болното място. Изчакайте малко да попие част от меда и сока от лука в кожата. След това поставете парче найлоново фолио или кесия, увийте добре с пояс или с шал. Спете цялата нощ. На следващия ден трябва да изплакнете мястото с хладка вода.

4.  Гимнастика  с бутилка против дискова херния

Когато все още дисковата херния не ви мъчи, направете тази гимнастика с бутилка.

За целта намерете бутилка от 1,5 от здраво стъкло. Някои бутилки ги правят от доста крехко стъкло и те са опасни за тази гимнастика.

Напълнете бутилката с по-топла вода до горе. Легнете на пода по гръб и поставете бутилката под кръста. Започнете да изтегляте тялото нагоре – надолу,  докато бутилката се движи от кръста към врата и обратно.

По този начин правите ефективен масаж, раздвижвате прешлените на гръбначния стълб и масажирате мускулите (рибиците) от двете страни на гръбнака, за да не ви сполети  дисковата херния.

Цветан Георгиев
lekuva.net

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...