НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО – РОЖЕН

ПОКАНА ЗА НАЦИОНАЛЕН СЪБОР – 17, 18 и 19 юли 2015 г. 
НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО – РОЖЕН

  •   За своята над 100 годишна история Рожен се превръща в най-голямата сцена на родопската песен и е сред най-ярките културни събития в страната.
  •   Очакваната посещаемост за трите дни на събитието е за 300 000 души, отчитайки отпускарския сезон, разпонаваемостта на събора, разнообразните и стойностни прояви. Виж програмата тук.
  •   До момента около 3000 певци, свирачи, танцьори, сладкодумци – 190 групи и ансамбли и 140 индивидуални изпълнители от Родопите, Пиринско, Добруджа, Тракия, Шоплука и т.н. са заявили участие.

ART-93 официален спонсор на Национален събор РОЖЕН

НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО - РОЖЕН

Търсете бикът на картината

Роженския съборART-93Само на 17, 18 и 19 юли 2015г., всеки предоставил тази покана на хартиен носител на щанда на АРТ 93 на територията на събора, получава 15 лв. отстъпка при покупка на едно или повече изделия на стойност над 65 лв. Моля запазете и разпечатайте поканата от тук, за да ползвате намалението.

40 декара за палатки на Събора.
Автобусен транспорт от Смолян,Чепеларе и Пампорово ще има в дните на Роженския събор…
От 15 юли ще започне да функционира палатковият лагер за Роженския събор…

В рамките на Събора ще се проведе Фолклорен конкурс „Рожен“ за автентичен фолклор и етнокултура. Освен традиционните надпявания, надсвирвания и надигравания ще има и: Конкурс за словесен фолклор (приказки, легенди, сказания, балади, народна поезия, пословици, поговорки); Конкурс за геги и хурки, колекция чанове и хлопки, гайдарски и овчарски торби, ямурлуци; Конкурс за обредни хлябове и местни обичайни печива и ястия; Конкурс за детска рисунка; Етнографски и музейни експозиции; Изложение и аукциони на животни ( овце, кози, коне, кучета,говеда и биволи); Изложение на млечни, месни и био продукти от цялата страна; Занаятчийско изложение. В програмата са включени различни състезания и атракции: Конни атракции,състезания по ръчно доене, състезание по стрижба.

 

You may also like...