БТПП връчи традиционните си годишни награди

БТПП за 19-ти път връчи своите традиционни Годишни награди. Категориите са:
– водещи български фирми в най-обективната бизнес класация у нас
– регионална палата и браншова организация;
 -посланик и чуждестранен търговски представител
– медия и журналист.

Като специални гости събитието уважиха: Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма; Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз; Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика; Десислава Атанасова, министър на здравеопазването.
 
Българската търговско-промишлена палата връчи награди въз основа на специални критерии, показващи устойчивост и постижения в управлението. Използвани бяха комплексни показатели от класацията на Палатата – ТОП 100. Класациите илюстрират успешно управление, реална оценка на икономическата среда и най-важното – как може да се развива бизнесът в условията на дългогодишна икономическа криза.
 
В категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2011 г.” “Станчо Колев” ЕООД, гр. Габрово и “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2011 г.” „Голдън Уест Сийд България” ООД, с. Борисово, обл. Русе получиха приз. Те бяха отличени с  БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота.
 
На първо място в категория “ТОП 10х6” с печалба и максимални приходи от продажби за 2011 г. в Националните райони за планиране с плакет и грамота бяха наградени: „Агрикола България” АД гр. Плевен /Северозападен район/; “Стинг” АД , гр. Разград /Северен-централен район/; “Алкомет” АД, гр. Шумен /Североизточен район/; “Аурубис България” АД, гр. Пирдоп /Югозападен район/; “Белла България” АД, гр.Пловдив /Южен-централен район/; “Папас-олио” АД, гр. Ямбол  /Югоизточен район/;.
 
На първо място в категория “50 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2011 и 2010 г.” БТПП награди с плакет и грамота –„Неохим” АД, гр. Димитровград.
 
В категория “Браншова организация” за 2012 г. за принос при постигане на целите и задачите на БТПП, Палатата отличи с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА «ХЕРМЕС» и грамота – “Браншова организация за текстил и облекло” (БОТО).
 
За “Регионална търговско-промишлена палата/камара” в системата на БТПП  относно принос при постигане целите и задачите на БТПП, с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота за 2012 г. Палата отличи Търговско-промишлена палата  БЛАГОЕВГРАД.
 
В категория “Посланик” за 2012 г. с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота се БТПП награди Н. Пр. Дивябх Манчанда, посланик на Република Индия в Република България.
 
В категория “Чуждестранен търговски представител” се присъжда БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота на Михаел Ангерер – търговски съветник, Ръководител служба Търговско-икономически въпроси в Посолство на Република Австрия в България и представител на Стопанската камара на Австрия, за изключителния му принос за активиране на икономическото сътрудничество между Република България и Република Австрия.
 
БТПП продължава своята традиция да отличава и медия и журналист, които са отразявали ежедневни и актуални икономически теми, позициите на членове ѝ и действията на Палатата за разрешаване проблемите на българския бизнес.
 
В категория “Медия” за 2012 г. БТПП награди с плакет и грамота  –  Телевизия Bulgaria On Air – за обективно представяне ролята на БТПП като работодателска организация  в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на  членовете и редовно излъчване на новини от ежедневната й работа”.
 
В категория “Журналист” за 2012 г. БТПП награди с плакет и грамота Румяна Гочева, журналист от вестник “Сега” – за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на БТПП в негова защита.
 
Основен спонсор на събитието беше Артекс Инженеринг АД. Дружеството е пряк член на Палатата и за поредна година подкрепя инициативата.
 
Фирми от сектора на винопроизводство и от хранително-вкусовата промишленост представиха своите продукти.
 
Снимки: http://www.bcci.bg/news/4867
http://www.infobusiness.bcci.bg/newsbcci1-4-12-12.html

Гергана Димова
асистент ПР звено на Българска търговско-промишлена палата

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...