ПОДКРЕПЕТЕ ДЕТСКИ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ – Ню Йорк

ПОДКРЕПЕТЕ ДЕТСКИ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ “ГОРАНА Младши”- Българско училище “Христо Ботев”, Ню Йорк

Молим Ви за Вашата подкрепа, за да участваме за втори път на годишния Фолклорен Фестивал “Вереа” в Чикаго. Този път в по-голям състав и с нови танци. Необходимо ни е да съберем сумата $2,000, която ще покрие част от разходите ни по пътуването. Молим всеки, който желае да направи дарение, да го направи в специално подготвената от нас за целта страница на адрес: http://kck.st/1zJ3GI3

Благодарим Ви от сърце за вашата щедрост!

Вижте повече информация за нас под снимката.

ПОДКРЕПЕТЕ ДЕТСКИ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ - Ню Йорк

През 2014 година, Танцов Ансамбъл ” Горана Младши” към Българското училище “Христо Ботев”, Ню Йорк участва във Четвъртия годишен Фолклорен Фестивал “Вереа” в Чикаго.

“Това беше едно изключително преживяване, където имахме възможността да покажем нашия талант пред нова публика. Въпреки че живеем далече от България, този концерт ни сближи още повече с нашата култура и традиции. Чрез нашето участие се надяваме да популяризираме Българските Фолкорни Танци извън границите на България.”

“Горана Младши” е най-голямият детски танцов ансамбъл в САЩ. Групата е основана през 2010 г. като започва само със седем танцьори, а в момента има повече от 70 деца.

“Тази година сме поканени да участваме отново в Чикаго. Надяваме се това участие да ни отвори нови врати и възможности за изява на други места в Америка. Бихме искали да покажем нашия растеж през изминалата година на Чикагската публика, като участваме с повече танцьори и нови танци тази година.

Вашата щедрост ще ни помогне отново да посетим фестивала в Чикаго и да продължим да показваме нашия талант.” 

Танцов ансамбъл “Горана Младши” към Българското училище “Христо Ботев”, Ню Йорк.

За контакти:

dance@hristobotevschool.org

www.hristobotevschool.org

Facebook: Bulgarian School – New York


Биография – GORANA JR. ( Танцов Ансамбъл Горана Младши) към Българското училище “Христо Ботев”, Ню Йорк

Българските народни танци са световно известни и имат вековна история, която днес се поддържа чрез образователни програми. През 2010 година Елисавета Йорданова основава неделна програма по български народни танци и етнография в българското училище “Христо Ботев” в Ню Йорк, в която деца на възраст между 6 и 18 години учат народни танци. Асистент е Галина Сахарова, която също като Елисавета има изпълнителски и преподавателски опит от България. Галина е танцувала в ансамбъл “Гусларче” – Г. Оряховица. Днес, програмата на Танцов Ансамбъл Горана Младши, в която вече има над 70 деца, служи като пазител на българското наследство и култура сред най-младата част от българската общност. Целта е да се разпространяват красотата на българските народни танци, традиционни ритми и ритуали и уникални костюми сред нашата общност в САЩ.

Танцов Ансамбъл Горана Младши е част от българското училище “Христо Ботев” в Ню Йорк. Спонсорирани от Министерство на образованието, Фондация Америка за България, Фондация Tianderrah и родители, учениците се насърчават да развиват трайна връзка с българската народна музика, танцови ритми и традиции. Всяко участие в клуба е на доброволни начала. Децата имат вече множество изяви като годишни участия в концерт по случай Деня на Освобождениетор 3 март с представяне на традиционни танци от различни региони на България; представяне на България в инициатива по случай Деня на детето с цел свързване деца от различни култури и нации (Pace University, NY); участие в Български фолклорен танцов фестивал, който събира пъстра палитра от танцьори на народни танци от различни държави, които заедно празнуват и изучават богатството на културата ни и историята на нашите предшественици, участва в годишния Ню Йоркски танцов парад, като представя българската общност, заедно с 6000 други танцьори.

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...