Обединени Идеи за България

Идеите – това сме ние

Ако сред всичко случващо се днес в България има едно нещо, което бих нарекъл неоспорван факт, то това е вдъхновяващият растеж на социалната активност сред младите ни сънардоници. Така например, младежката неправителствена организация “Обединени Идеи за България”, вече за трета поредна година организира своя инкубатор за социални иновации под надслов “Идеите – това сме ние”. В рамките на четири дни, форумът събира над 150 млади и амбициозни българи от страната и чужбина и им дава възможността да развият проекти за решаване на проблеми в различни сфери на българското общество.

Обединени Идеи за България

Участниците са разделят на екипи, сред които такива по технологии, право, икономика, култура, образование, околна среда, социална политика и градска среда. Всеки екип е ръководен от подбрани модератори, доказали се като активни иноватори с мениджърски подход, а задачата на участниците е да изготвят конкретен граждански проект, който в последствие да реализират.

По време на форума участниците и екипите им са напътствани и подпомагани от гостуващи лектори, докато известни български предприемачи и публични личности ръководят работилници на различна тематика. В предедущите два форума сред последните се числят такива, като предприемачът и ТВ водещ Боян Бенев, разследващия журналист Росен Цветков, инвеститорът Максим Гурвиц, юристът Огнян Герджиков, активистката Яна Бюрер Тавание, както и много други.

Третото издание на форума на “Обединени Идеи за България” ще се проведе между 3-ти и 6-ти септември 2014г. в гр. София. Записването за участие и регистрацията е отворено за всички желаещи и става на сайта на организацията www.oib.bg до 25.07.2014.

Alexander Sumin
 United Ideas for Bulgaria
“Where the ideas find their home”
Montreal, Canada

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...