Деца се включиха в инициативата „Зелена идея”

Деца показаха по интересен и забавен начин как виждат красотата на природата като се включиха в кампанията „Зелена идея” по инициативата на N-JOY, Z-Rock, bTV Radio, Melody, Jazz FM, Classic FM и Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Малчугани на възраст между 5 и 7 години от две детски градини в столицата показаха отношението си към красотата и опазването на природата като твориха на тема „Зелена идея”.

Зелена идея

Децата създадоха красиви рисунки, декорирани с есенни листа и миди кутии за бижута от картон, играчи за елха от изгорели крушки, интересни закачалки от кашон и много други. Студенти от Художествената академия в столицата с ентусиазъм помагаха на малките да реализират идеите си. С творбите на децата проектът обогати палитрата си от близо 900  разнообразни предложения и впечатляващи гледки от природата.

Зелена идея

До 23 ноември 2012 година всички слушатели на N-JOY, Z-Rock, bTV Radio, Melody, Jazz FM и Classic FM могат да се включат в кампанията като споделят своята зелена идея на специалния микросайт на кампаниятa www.zelenaidea.bg. Участието може да се осъществи чрез публикуване на снимка и текст към нея след безплатна регистрация.

Зелена идеяОсновната цел, която си поставя „Зелена идея” – по забавен и приятен начин да насочи вниманието към уникалните места в българската природа. Трите най-добри идеи ще спечелят страхотни награди – висок клас цифрови фотоапарати и екскурзии до едни от най-красивите кътчета в българската природа.

За повече информация за кампанията посетете уебсайта на Радио N-JOY – www.njoybg.com

Мирослава Кръстанова

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...