ОТВОРЕНО ПИСМО от авторите и продуцентите на българския филм LOVE.NET

На 18 ноември успешно стартира широко прокламираната платформа за българско кино в интернет. Първият филм, който може да бъде гледан онлайн в сайта www.netcinema.bg e кинохитът за 2011 г. в България LOVE.NET.

Само срещу сумата от 2.00 лв.,без ДДС, всеки може да гледа онлайн филма LOVE.NET и да го има на разположение в продължение на 12 часа. Начинанието има мисията да даде легален достъп до новото българско кино на многобройните хора, в чиито градове и села няма киносалони, както и на всички българи в чужбина. Засега www.netcinema.bg стартира с LOVE.NET, но скоро ще предложи и други български филми.

Преди да стартираме, се свързахме с повечето по-големи български торент сайтове, уведомихме ги за начинанието ни и ги помолихме да не допускат качването на филма ни.
На видно място в платформата www.netcinema.bg ясно обясняваме криминалния характер на всеки опит филмът ни да бъде копиран и разпространяван нелегално.

Какво се случи?
Само за няколко дни LOVE.NET бе нает от хиляди българи в страната и чужбина.
За съжаление почти едновременно със старта на легалната платформа, се прояви и злият гений на българина. Филмът бе копиран незаконно и качен в повече от десет български торента, след което само с денонощното усилие на екип от Мирамар филм  беше изтрит от съответните торенти!
Благодарение  на уникалния код, който се ползва при наемане на филма и с активното съдействие на ГДБОП, злосторниците бяха идентифицирани много бързо. Съвсем скоро те ще бъдат разобличени официално от отдела за борба с организираната престъпност.
Заявяваме отговорно, че всяко нерегламентирано посегателство върху авторските права на филма ще бъде преследвано с цялата строгост на закона и справедливата неотстъпчивост на авторите и продуцентите.

Денонощният мониторинг на пиратските сайтове ще продължи през целия период на предлагане в  www.netcinema.bg .

Съвсем скоро на платформата ще могат да бъдат гледани легално и други български филми. Напомняме, че само за броени дни след нелегалното им качване в торент сайтовете, българските филми “Лов на дребни хищници” и “Тилт” бяха свалени общо над 200 000 пъти.

Ако приемем, че досега не сме си давали изцяло сметка колко ощетяваме българското кино, сваляйки безплатно филми от торентите, сега имаме яснa представа за това. Сега вече имаме избор: да наемем филм срещу едно евро или да го откраднем от  торентите. Това знание ни прави съзнателни ползватели на пиратски сайтове или потребители на първата легална платформа за български филми.
Вероятно се налага да напомним и на себе си, като потребители на торент сайтове, че не само нелегалното качване, но и свалянето на български филми от торентите е незаконно.

Надяваме се, че със съдейтвието на медиите, държавата и най-вече на хората, които искат да има българско кино, ще бъде възпрепятствано неговото ощетяване.

Мирамар филм

PS: Вчера са извършени първите арести срещу лица, които са „пиратирали” филми като българският „Лов на дребни хищници” и американската продукция, снимана в България, „Конан Варварина”. За повече информация можете да се обърнете към ГДБОП – Явор Колев.
 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...