България – Предсрочните парламентарни избори

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 12 май 2013 г., обяви президентът Росен Плевнелиев.

“През последните 23 години България премина през множество кризи, но историята на страната ни не е от 23 години. Преминали сме през много тежки периоди. Имали сме периоди, в които политическите партии са били забранени, периоди на суспендирана Конституция и т.н. – историята е важна, трябва да я помним, защото без корените си ще изсъхнем бързо” – каза президентът в началото на обръщението си.

Росен Плевнелиев се обърна и към протестиращите: “Вие вече променихте България. Правителства са падали и преди – но вие променихте дневния ред”. Той ги прикани към диалог, за да бъдат посочени и решени неотложните въпроси за хората, а “съгласие се постига с желание и отговорност от всички страни”. Президентът подчерта, че не е възможно всички проблеми да се решат отведнъж, но ако всички власти се включат промените ще се случат.

Коментарите в социалните мрежи заваляха, провокирани от неговата реч.

Nayo Titzin
Още в понеделник казах, че изборите ще са на 12-ти май! Днес Четвъртък, президентът потвърди думите ми 🙂

Ralitsa Kovacheva
Защо президентът казва, че важните промени трябва да се направят от “нов, избран от народа парламент”? Старият да не пристигна с космически кораб? Защо на “народа” му се спестява отговорността за избора на същите тези хора, от които не е доволен? И аз не съм доволна, но признавам, че ние сме избрали тези хора, всеки с гласа си. И всеки с действията и бездействията си е съпричастен към случващото се. Айде стига вече с тоя “народ”, дето все е прав и за нищо не е отговорен.

Stephan Yankov
Най-кратко и ясно мога да обобщя управлението на ГЕРБ със следното сравнение: докато ни убеждаваха, че са ни качили на Stairway to Heaven, всъщност се оказа, че са ни засилили по Highway to Hell. И да, магистралите имат много общо с проблема.

Stoyan Mihalev
Когато Президентът в официална реч ни казва, че сме объркали “путя”, силно се надявам този лапсус да не е предизвикан, защото е изпаднал под влиянието на Путин.

Stoytcho Dimitrov
В качеството си на инженер, като образование, и в качеството си на софтуерен консултант, като професия, с чиста съвест мога да ви кажа: Машините не решават нито един морален проблем!

Miroslav Sevlievski
речта на Президента пред Народното Събрание е доказателство, че политически опит е необходим ……това е меко казано нали

Anthony Georgieff
Май почна да става грешка. Гневът на хората не е насочен към капитализма като такъв, нито към сметките за ток, а към безумията на Борисов и неговия режим, които докараха хората до състояние, при което да не могат да си платят сметките за ток и да намразят “капитализма”.

Nayo Titzin
Служебният премиер ще бъде … Екатерина Захариева. Решено е!

b2bnews.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...