Д-р Антония Първанова с номинация за личност на годината

Евродепутатът д-р Антония Първанова бе номинирана за личност на 2011 г. от aвторитетния новинарски сайт www.novinite.com. В категорията “Политика” тя ще се съревновава с новоизбрания президент Росен Плевнелиев, министърът по управлението на евросредствата Томислав Дончев, Сергей Станишев и Меглена Кунева. Миналата година престижната награда получи българският еврокомисар- Кристалина Георгиева.
Изданието определя д-р Първанова като един от най-изявените български представители в Брюксел, откроявайки се с най-висока активност сред депутатите в Европейския парламент.

Независимият сайт Votewatch.eu, занимаващ се с оценяването на работата на депутатите в Европейския парламент я позиционира в „Топ 10” измежду всички 736 депутати и българския евродепутат с най-голямо влияние в ЕП (печелила в 87.67 % от гласуванията). Д-р Първанова е взела участие в изработването на над 90 доклада, внесла е над 250 поправки, 16 резолюции и е присъствала в 94% от всички заседания на Европарламента.

Дейността на д-р Първанова бе високо оценена и през 2010 г., когато тя получи престижната награда – „Евродепутат на годината” и стана първия българин, награден с това отличие.

За повече информация:
http://www.novinite.com/opinion_2011.php?id=462&s=0

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...