Волейбол – Константинов спечели бронзовите медали с Газпром

Българският старши-треньор на Газпром-Югра Пламен Константинов изведе отбора до третото място на волейболният турнир за Купата на Далечния Изток.

38-годишният наставник заложи отново на двама от най-добрите ни волейболни национали Тодор Алексиев и Теодор Тодоров, които играха цял мач и имаха сериозен принос за победата.

В спора за бронзовите медали Газпром се наложи убедително над домакините от Кузмас с 3:1 (25:21, 25:23, 23:25, 25:14) и така си осигури място на почетната стълбичка в приятелския турнир.

Тодоров, който не случайно носи прякора „Еър Теди” заради невероятния си отскок, спечели и още едно допълнително отличие, а именно наградата за блокировач номер едно на турнира.

Златните медали от турнира грабнаха състезателите на Локомотив Новосибирск, които се наложиха над Факел с 3:1 (25:23; 27:25; 25:27; 25:22).

Междувременно, днес станаха ясни и първите пет отбора, които ще участват в европейската олимпийска квалификация по волейбол за мъже, която ще се проведе в София през месец май 2012 година.

Освен „трикольорите”, за които това ще бъде последен шанс да спечелят единствената квота за участие в Олимпиадата през 2012 в Лондон, другите четири отбора, които ще се борят за място на финалите ще бъдат европейските шампиони Сърбия, наред с Германия, Финландия и Испания.

Ако нашите момчета покажат отлични волейболни резултати, те ще могат да погледнат към олимпийското злато през лятото на следващата година.

Георги Иванов 

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...