Краен срок за регистрация за OBAMACARE

Въпрос:  Здравей, Ангел! Имам въпрос свързан с новите реформи за здравното осигуряване и бих искала да знам до коя дата трябва да се регистрирам, ако не искам да имам финансова санкция. В много от медиите чувам две различни дати – едната е 23ти Декември, а другата е края на месец Март догодина. Каква е истината и каква е разликата? – С. И. от Chicago, IL

Отговорът на Ангел: Здравейте! Много хубав въпрос, който явно мъчи много хора в последните седмици и получавам много обаждания и въпроси по темата.
 
Истината е, че ако искате да имате медицинска застраховка под новата програма на Президент Обама и тя да започва от първи януари от новата, 2014та, година, то датата за регистрация е 23ти декември през настоящата, 2013та година. В момента са регистрирани над 350,000 души в цялата страна, което прави доста малък процент от населението за дадения период и според предварителните очаквания.
 
От друга страна, ако не бързате или нямате спешни нужди от застраховка, която да Ви покрива от началото на годината, то може да изчакате и да се регистрирате до 31ви март на следващата, 2014та, година и след като направите това все още ще имате пълни привилегии да ползвате този вид застраховка в пълната й форма и в същото време ще избегнете финансови глоби и наказания. Ако обаче не се регистрирате до края на март от 2014та година, то Вие може да попаднете под наказателния кодекс на програмата и да се наложи да платите санкция за закъсненито си.
 
Надявам се, че това отговаря в най-общи аспекти на зададения от Вас въпрос, но ако имате допълнителни такива, моля да се свържете лично с мен на номера посочен отдолу, за да ги дискутираме. Приятен ден Ви желая!

АНГЕЛ САПУНДЖИЕВ (личен финансов консултант и експерт в сферата на пенсионното осигуряване и инвестирането; образователните спестовни сметки за деца; застрахователни полици за живот, автомобили и домове)

(224) 522-2413
Coach_Angel@MyOwnMoneyCoach.com

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...