Дарете за Коледа

Здравейте!

Обръщам се с молба към Вас за помощ!

Близка съм на 6 членно семейство НОНОВИ, състоящо се от баба, дядо три внучета-момчета, съответно на 7 г.,13 г. и 14 г. и техния баща. Тяхната майка ги напусна преди няколко месеца и оттогава в семейството бавно и сигурно се установява бедността и хаоса.

Аз уважавам избора на младата жена и не я виня за мизерията и бедността на близките ми , но нямам възможности да им помагам, а те се нуждаят от помощ, най-вече материална и то много спешно. Досега не са получавали социални помощи защото нямат достатъчно месеци регистрация, като безработни на бабата и сина й в Дирекция „Бюро по труда“.

Моите близки живеят в с. ЦАР АСЕН, ОБЛАСТ Пловдив. През лятото и есента се включваха в прибирането на реколтата на съседите и не оставаха без доходи и храна. На нивите работеха и децата за да могат да си изкарат пари за себе си. Но с падането на първата слана селскостопанската работа секна и техните приходи също. Сега разчитат на пенсията на дядото, която е в размер около 230 лв. и на няколко овци, които отглежда бащата на момчетата.

Моля,Ви най- искрено в навечерието на светлия християнски празник Коледа да се погрижите за близките ми и ги включите във Вашите дарителски акции. Така ще направите голяма добрина и ще накарате това семейство да повярва,че стават чудеса не защото дядо Коледа съществува, а защото има достатъчно добри хора които не са останали безразлични към имейла ми за помощ и са проявили благородство по Коледа.

ПОВЯРВАЙТЕ, Ужасно е да знаете, че ваши близки могат да си легнат без да са вечеряли, че в мразовитите дни къщата им се е превърнала във фризер и не може да стопли децата им след като се приберат от училище.

В случай, че решите да помогнете, можете да потърсите бабата Дима Нонова на т.+3592597682

Желая, Ви ЩАСТЛИВА КОЛЕДА  И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!
С уважение:
Петя Гергиминова
Гр.София

——————————————————————–

Ето и няколко идеи от САЩ как да се помогне на хора в нужда

1. Местните църкви и училища организират дарителски акции и на определени дати събират дрехи и консервирана храна, които после извозват до пунктове, от които те са раздават на хора в нужда.

2. Местните бизнеси имат традиция да събират под Коледната елха подаръци (предимно играчки), дарени от работниците, които после раздават на местни бедни семейства.

3. Организират се пунктове, където дарители носят храна и дрехи, а хора в нужда получават храна и дрехи.

4. На доброволни начала работят организации, които инициират дарителски акции и преди Коледа изпращат информация до бизнеси, училища, църкви, библиотеки как, къде и кога се събират и раздават дарения. 

ДАРЕТЕ на ТАЗИ КОЛЕДА!

Поздрави и пожелания за мирна и по-добра Нова Година!


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...