Уилямс: За мен е чест да изравня постижението на Федерер

Шампионката от Ю Ес Оупън Серина Уилямс изрази своето задоволство от постижението си да спечели равен брой титли в турнирите от Големия Шлем с легендарния Роджър Федерер.
31-годишната американка записа победа с 7-5 6-7 (8-6) 6-1 над Виктория Азаренка във финала на Ю Ес Оупън в края на изминалата седмица и така взе своята рекордна 17-та титла от най-престижните турнири в света на тениса.

Уилямс, която през тази година демонстрира невероятни тенис резултати, спечели приза на Ролан Гарос и е само на крачка от изравняването на рекорда на Крис Евърт и Мартина Навратилова.

Развълнувана от големия успех пред родната публика в САЩ, тя заяви пред журналистите:
„За мен е чест да се изравня с постижението на Роджър Федерер.”
„Той е един невероятен шампион, който продължава да радва любителите на тениса през всичките тези години.”
„Федерер е страхотен боец на корта и все още продължава да играе и вероятно ще спечели още много подобни титли от големи тунири.”
„Ако трябва да бъда честна съм леко разочарована от изминалата година.”
„Вярно е, че спечелих Ролан Гарос, но останах недоволна от представянето си в останалите два турнира от Големия Шлем, след като дори не достигнах до четвъртфиналите в един от тях.”
„Сега определено се чувствам по-добре, след спечелването на титлата в Ю Ес Оупън.”

Повечето тенис залагания сочат Уилямс като основен фаворит за спечелването на турнирите от Големия Шлем и през следващия сезон.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...