Футбол: Интер започва преговори с Вилаш-Боаш

Според последните слухове в италианските медии Интер вече са се свързали със съветниците на Андре Вилаш-Боаш за да му направят предложение да ръководи отбора през новия сезон.

34-годишният португласки стратег трябваше да напусне „Стамфорд Бридж” в края на изминалата седмица, заради слабите футболни резултати на отбора както в местното първенство и ФА Къп, така и в евро турнирите.

Собственикът на Интер Масимо Морати иска Вилаш-Боаш да заеме мястото на сегашния треньор Клаудио Раниери, който не върши добре работата си на „Сан Сиро”.

Независимо, че Раниери има договор с „нерадзурите” до края на сезон 2012-2013, той най вероятно ще напусне клуба през лятото.

Според източници близки до преговорите, ръководството на Интер вече се е свързало със щаба на Вилаш-Боаш за оформяне на условията по-договора, твърди сайтът за футболни новини „goal.com”.

Смята се, че първоначалните преговори ще бъдат за 2-годишен договор, а заплатата на португалецът ще възлиза на 3 милиона евро годишно.

Вилаш-Боаш не веднъж се е изказвал ласкаво по адрес на Интер и от неговите коментари в миналото, той даде ясен знак, че с удоволствие би ръководил такъв голям и славен отбор като този на „нерадзурите”.

Младият португалски стратег вече веднъж е работил на „Сан Сиро”, като част от екипа на Жозе Моуриньо, по времето на който Интер бяха един от наи-силните отбори в Европа.   

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...