Конен турнир – Тракенер BG

Конен турнир – Тракенер BG ще излъчи шампионите сред конете
29 септември, неделя 2013 г.  от 9:30 до 16:00 ч. на конно-спортна база „ Ген. Крум Лекарски” в Божурище.

Българската Федерация по конен Спорт (БФКС) и Националната асоциация по коневъдство (НАК) с подкрепата на списание ЕЗДА  имат удоволствието да ви поканят на Второто Национално изложение – ТРАКЕНЕР  BG. Състезанието, което ще протече в две дисциплини Обездка и Прескачане на препятствия  се провежда само с една порода коне – Тракенер. Освен чисто спортен характер събитието има и научно приложен. Чрез  този еднопородист или т.н. „марков” шампионат, конете се оценяват по качества и след постигнатите резултати в турнира се избира се шампион на породата в България за 2013 г.

По време на турнира за всички гости и журналисти са подсигурени различни модели на HONDA за тест драйв, за децата –  кът за езда с пони, забавна програма за една по-различна неделя и насладата от красотата на конния спорт, специализирани магазини за конна амуниция, щанд за техника и градински аксесоари от фирма KIROV, барбекю и напитки, прес шатра за журналисти и др.

Събитието ще се проведе от 9:30 до 16:00 ч. на 29 септември, неделя 2013 г. на конно-спортна база „ Ген. Крум Лекарски” в Божурище. 
Водещ на събитието ще бъде телевизионната звезда Вихра Петрова ( Нова Тв „Отчаяни съпруги” и „ Споделено с Вихра” Тв.7 )  

Специални гости на турнира са децата от СОУ „ Проф. Дечо Денев” с говорни и слухови увреждания, лишени от родителски грижи. Те ще бъдат и първите които ще наградят децата – шампиони в детския паркур по прескачане на препятствия.

Предварително записаните коне в двете дисциплини обездка и конкур и пик  са 45, които са едни от най-скъпите екземпляри от породата Тракенер отглеждани в България.

Програма: 

ТУРНИР ТРАКЕНЕР по обездка
9:20 ч.  Откриване
9:30 ч.  Клас юноши до 14 години
10:00 ч. Клас N и Аматьори (с две класирания)
11:00 ч. Клас L  и клас T 
* Награждаването е непосредствено след финала на всеки клас

ТУРНИР ТРАКЕНЕР по прескачане на препятствия
13:00 ч. Откриване  
13:10 ч. Изпитание № 1. Х-паркур  до 90 см височина 
13:40 ч. Изпитание № 2  Отворен паркур с бараж, с  височина на препятствията 100 см
14:00 ч  Изпитание № 3 110 см височина на паркур с нарастваща трудност
15:00 ч. Изпитание № 4  Щафета с 90 см височина на препятствията.

* Моделите на Ноnda, които ще бъдат на разположение за тест:

– CR-V  ( 4 броя ) – дизелов и бензинов двигател, с механична и автоматична трансмисия и нива на оборудване FreeStyle, LifeStyle и Premium
– Accord Tourer – бензинов двигател, механична трансмисия, ниво Elegance
– Civic – бензинов двигател, механична трансмисия, ниво на оборудване Sport

ТУРНИР ТРАКЕНЕР

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...