Перес: Реал Мадрид са като Ферари (Футбол)

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес сравни неговия отбор с този на италианския гигант във Формула 1 след като вярва, че и двата тима привличат най-добрите спортисти в света, практикуващи съответния вид спорт.

„Лос Бланкос” похарчиха повече от 170 милиона евро за да привлекът на „Сантиаго Бернабеу” имена като Гарет Бейл, Асиер Илараменди, Иско, Дани Карваял и Касемиро през летния трансферен прозорец.

Ферари от своя страна имат в тима си двукратния световен шампион Фернандо Алонсо, а наскоро подписаха и с Кими Райконен, който грабна шампионската титла през 2007 година и повечето

Формула 1 залагания го сочат за един от фаворитите през този сезон.

Въпреки това Перез подчерта, че сериозните финансови ресурси, с които разполага отбора на Реал Мадрид не са основната причина за техния голям успех в местния шампионат и евро турнирите.

По този повод той заяви пред испанския вестник „Marca”:
„Реал Мадрид си приличат много с Ферари. Те винаги имат за цел да привлекът в техния тим най-добрите пилоти във Формула 1, но в крайна сметка не винаги излизат като победител в стартовете от шампионата.”
„Нашата стратегия не е постоянно да вадим чековата си книжка, когато има трудности в тима. Ние сме един от най-успешните отбори в света заради уникалния модел, който следваме. Именно той ни позволява да подпишем с някои от най-добрите футболисти на световно ниво.” 

Повечето футболни залози са на страната на мадридчани за предстоящия им домакински сблъсък срещу Хетафе в следващия кръг от Примера Дивисион.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...