Бенитез: Наполи могат да победят Дортмунд (Футбол)

Старши-треньорът на италианския гранд смята, че те могат да победят всеки един отбор от тяхната група в Шампионска лига.
53-годишният испански стратег вярва, че неговите възпитаници притежават всички необходими качества, за да вземат трите точки срещу всеки един от съперниците си в група F на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

„Партенопей” ще трябва да се борят заедно с Арсенал, Олимпик Марсилия и Борусия Дортмунд за местата, даващи право на участие в осминафиналите на Шампионска лига.
Бенитез, както и повечето спортни залагания, сочат „жълтата подводница” за фаворит в групата. Въпреки това, треньорът на Наполи твърди, че неговият отбор може да се справи с всеки от преките си съперници след като през лятото клубът бе подсилен от цели 10 нови футболисти.

По този повод той заяви пред журналистите в Неапол:
„Ние разполагаме с качествата да победим всеки един отбор от нашата група – дори и фаворитите Борусия Дортмунд.”

Бенитез също смята, че ротацията в състава ще бъде от съществено значение, ако искат да постигнат сериозни резултати, в който и да е от турнирите през този сезон.
„Отборът не се състои единствено от 11 футболисти. Няма как да успееш да се справиш с натоварения с мачове график без да правиш смени в стартовия състав.”

Наполи започват кампанията си в Шампионска лига тази сряда срещу тима на Дортмунд, като повечето футболни залагания за предстоящия сблъсък са на страната на германците.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...