Кан: Сегашният състав на Байерн е най-добрият

Легендарният германски страж Оливър Кан остана впечатлен от доминацията на Байерн Мюнхен във всички турнири през този сезон и вярва, че те могат да спечелят требъл.

43-годишният бивш германски национал смята, че настоящият състав на „баварците” е най-добрият в цялата тяхна клубна история и очаква те да доминират в Бундеслигата и занапред.

Възпитаниците на Юп Хайнкес успяха да счупят редица рекорди през този сезон и в момента заемат челното място в таблица с класирането от гермнаския шампионат. Освен това, те продължават да се борят за трофеите от Шампионска лига и Купата на Германия.

По този повод Кан се присъедини към бившият треньор на Байерн Феликс Магат и изрази своите адмирации към мюнхенския гран в последните футболни новини на списание „Kicker”:
„Магат бе прав като каза, че това е най-добрият Байерн Мюнхен, който някога сме виждали.”
„Основното ядро на защитата им е просто невероятно. Те разполаг и с отлични варианти за атака. Аз съм играл в Байерн, в продъжение на 14 години, но не си спомням някога да сме имали подобна доминация над останалите отбори.”
„Може би ни предстои да видим много интересна ера на Байерн. Бундеслигата може да се окаже твърде скучна в предстоящите няколко години.”
„Байерн имат реален шанс да спечелят требъл през този сезон.”

В момента „баварците” имат 17 точки преднина пред втория Борусия Дортмунд в местното първенство и повечето футболни залози ги сочат като основен претендент за титлата.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...