Формула 1: Уитмарш защити тима на Макларън

Босът на Макларън Мартин Уитмарш се застъпи за своя отбор и представянето му на пистата в Монако, независимо че загубиха по-добрите си стартови позиции по време на надпреварата.

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън имаше шанс да спечели своето първо състезание за сезона, след като стартира от трета позиция, но последвалата слаба работа в пит-стопа, позволи на Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел да го изпреварят в по-късен етап от старта в Монако.

Макларъните са съпътствани от проблеми в пит-стопа от началото на сезона и този път, независимо че Хамилтън влезе в бокса с обиколка по-рано за смяна на гуми от неговия испански опонент, той бе изпреварен от Алонсо, след като Ферари се оказаха с 0,6 секунди по-бързи при смяната.

Уитмарш обаче не смята, че това е причината за слабото представяне на тима. Той разкри в последните Формула 1 новини:

„Проблемът не бе времето за спиране в бокса. Ако сравните двете времена, Фернандо направи много бърза обиколка и това е причината, те да излязат напред, след като Люис спря в бокса.”

„Когато не можахме да задържим гумите в употреба за по-дълго време, ние трябваше да спрем. В този момент Фернандо успя да направи бърза обиколка и да ни изпревари.”

„Малко е смущаващо, но изпреварването нямаше нищо общо със спирането ни в бокса, а с добрата скорост на Фернандо,” допълни Уитмарш в сутрешните Формула 1 новини на „Sky Sports”.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...