Тенис: Пиронкова приключи участието си в Бостад

Българската тенис ракета номер едно при жените изигра един изключително слаб мач срещу намиращата се на 299-та позиция в световната ранглиста и така сложи край на участието в WTA турнира в Бостад.

Пловдивчанка понесе тежка загуба с 1-6 3-6 от Андреа Гамис, за която това бе едва първо участие на турнир от подобен ранг. 20-годишната вененцуелка стоеше много по-добре на корта и заслужено си тръгна с победата.

Мачът започна без изненади, но при 1-1 Цвети пропусна да направи пробив в подаването на противничката си, въпреки нейните четири двойни грешки.

При 2-1 в полза на Гамис, Пиронкова сгреши на два пъти сервиса си, но за разлика от нея венецуелката се възползва от това и поведе с 3-1.

Пловдивчанкта продължи с лошите тенис резултати, а до края на сета Гамис бе тотален господар на корта и не допусна българката да вземе нито един гейм, печелейки първата част при резултат 6-1.

Опонентката на Цвети удължи победната си серия на цели осем поредни гейма, след като поведе с 3-0 на старта на втория сет.

При 4-0 пловдичанката повиши нивото си на игра и успя да върне единият пробив, както и да спечели два сервисгейма, което намали преднината на Гамис до 4-3.

При 5-3 обаче венецуелката отново проби подаването на Цвети и така заслужено си осигури своята първа победа във WTA турнири, противно на повечето тенис залагания за този мач

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...