Второто издание на „Зелена идея“

Второто издание на „Зелена идея“ провокира да покажем своето действие за хармония с природата

Висок клас цифрови фотоапарати и екскурзии до едни от най-красивите кътчета в България отново ще зарадват слушателите, включили се в кампанията на шест български радиостанции и OПОС

Второто издание на кампанията „Зелена идея“ ще провокира всички слушатели да споделят своята малка или голяма стъпка за хармония  с природата. Радиата  N-JOY, Z-Rock, bTV Radio, Melody, Jazz FM, Classic FM и Оперативна програма „Околна среда“ се обединяват отново в проекта „Зелена идея“, който през 2012 г. достигна до страхотни резултати – 4 500 участници, 1 200 уникални снимки, 2 реализирани идеи, посветени на любовта към природата. Новото издание на „Зелена идея“ отново предизвиква аудиторията на шестте радиа с нови и подобрени възможности за участие в инициативата.

Основната цел, която си поставя „Зелена идея“, е да насочи вниманието към действията в ежедневието ни, с които сме постигнали положителен ефект за околната среда. Инициативата ще акцентира върху личната отговорност на всеки един за опазването на природата като най-важна стъпка за постигането на желаните промени.

Зелена идея 2012

В периода до 30 ноември 2013 година слушателите на N-JOY, Z-Rock, bTV Radio, Melody, Jazz FM и Classic FM могат да се включат в кампанията като споделят своята реализирана зелена идея на специалния микросайт на кампанията. Участието може да се осъществи чрез публикуване на снимка с текст или видео след безплатна регистрация.

На сайта www.zelenaidea.bg всеки ще може да даде и своя глас за идеята, която най-много го е впечатлила и иска да подкрепи, като по този начин тя ще достигне до още много хора. Трите най-добри идеи ще бъдат отличени като авторите им ще спечелят страхотни награди – висок клас цифрови фотоапарати и екскурзии до едни от най-красивите кътчета в българската природа.

Първото издание на „Зелена идея“ през 2012 година реализира две страхотни идеи, посветени на опазването на околната среда – инициативата „Зелена идея в училище“, която превърна част от дворовете на 4 български училища в красиви овощни градини и кампанията „Всеки ден вдигай един боклук, който не си направил ти“, която провокира ежедневно към малко действие, посветено на опазването на околната среда.

Мира Кръстанова
bTV Radio Group

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...