Тенис: Димитров започна с трудна победа в Бостад

Българската тенис ракета номер едно при мъжете започна участието си на турнира от категория АТР 250 с успорван мач срещу младия представител на домакините Елиас Имер.

Хасковлията успя да се наложи над 17-годишният швед с 5-7 6-2 6-4, като мачът им бе изпълнен с куп непредизвикани грешки. Гришо показа може би най-слабите си тенис резултати през този сезон.

Ретурът на Димитров, който вероятно бе подценил дебютанта в основната схема на АТР, бе изключително слаб и това доведе до преднина за Имер в началните минути на срещата.

При 4-4 българинът направи пробив в подаването на противника, но предствителят на домакините записа три поредни гейма в негова полза и така спечели сета с 7-5.

Гришо повиши нивото си на игра значително през втората част и поведе заслужено с 2-0. При 4-2 той успя да направи пробив в сервиса на Имер и още в следващия гейм затвори сета в своя полза.
В заключителната част, при резултат 3-4 Имер можеше да запише важен пробив, но хасковлията успя да се спаси с мощен сервис. Той дори поведе с 5-4 и имаше шанс да вземе победа сервирайки за 6-4.

Димитров показа хладнокръвие и спечели последвалия гейм, като по този начин си осигури преминаване в следващия кръг, макар играта му да бе далеч под обичайното ниво. В следващия кръг българинът ще се изправи срещу опитния италианец Филипо Воландри, като повечето тенис залагания за този мач са на страната на Гришо.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...