Тенис: Евтимова започна с победа участието си в Дотан

Българската тенис ракета Диа Евтимова започна участието си на тенис турнира в Дотан с победа над американката Алекса Глач.

Евтимова успя да се наложи над представителката на домакините с 4-6 6-3 7-6(3) и продължава във втори кръг на силния турнир с награден фонд 50 хиляди долара.

Това бе втора победа на българката над намиращата се под номер 179 в световната ранглиста Глач, а в борбата за място сред последните осем в надпреварата Диа ще премери сили с Камила Джорджи.

Евтимова и 20-годишната италианка са се срещали само веднъж до този момент на корта през 2011 година, като срещата бе спечелена от втората при резултат 7-6(5) 6-2.

След днешният си успех българката си осигури 10 точки за световната ранглиста, а в случай, че преодолее и Джорджи тя ще добави нови осем към сметката си.

Друг представител на българския тенис Димитър Кузманов обаче нямаше късметът на Евтимова, след като отпадна от тенис турнира в Анталия с награден фонд 10 хиляди долара.

Българинът загуби от водача в основната схема Раду Албот, който се намира на 243-то място в световната тенис ранглиста с 6-7 6-1 6-7. Така Кузманов трябваше да напусне турнира след тайбрек в решаващия сет.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...