Футбол: Шави оптимист за остатъка от сезона

Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес остава оптимист за остатъка от сезона. Както е известно Барса загуби “Ел Класико” събота вечер с 2:1, което позволи на Реал Мадрид да се откъсне напред в класирането със седем точки преднина и почти сигурно ще осигури титлата на “кралския клуб”.

Барселона обаче все още е в борбата за два трофея тази кампания. “Каталунците” ще играят финал за Купата на краля в Испания с Атлетик Билбао следващия месец, а във вторник те приемат Челси в мач реванш от полуфиналите на Шампионската Лига.

Напук на повечето футболни залагания Барса претърпя поражение с 1:0 в първата среща на “Стамфорд Бридж” миналата седмица, след страхотен гол на нападателят на “сините” Дидие Дрогба.

“В момента сме в деликатен период, но все още имаме големи шансове да завършим сезона по страхотен начин. Загубихме битката за шампионската титла в Испания, но все още можем се борим за Купата, както и има вероятност да се класираме на финала на Шампионската Лига”, сподели Шави.

Испанският национал още е уверен, че въпреки редицата успехи, които постигна Барса в последните няколко години, тимът знае как да губи. Той изрази и подкрепата си за Хосеп Гуардиола, който реши да заложи само на трима бранители по време на дербито с Реал на “Камп Ноу”, след което беше разкъсан от критики от испанската преса.

“Искахме да играем нападателен футбол и затова играхме с трима защитници. Играли сме успешно по този начин преди, но в събота за съжаление не се получи. Това според мен беше правилната стратегия”, категоричен беше вторият капитан на Барселона.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...