Тенис: Димитров прегази Троицки на старта в Базел

Българската тенис ракета номер едно Григор Димитров записа убедителна победа над Виктор Троицки в силния турнир от сериите АТР 500, провеждащ се в Базел.

Гришо сложи край на участието на световния номер 32 на тенис турнира в Базел, след като го срази с 6-3 6-2 и продължава в следващата фаза, където ще се изправи срещу Жулиен Бенето, който в началото на седмицата победи 21-годишния Андрей Кузнецов с 4-6 6-3 6-3.

Хасковлията се намираше в невероятна форма, като бе изчистил непредизвиканите грешки в неговата игра до минимум. Сервисът му, както и форхендът бяха на много високо ниво и не спираха да му носят успех след успех над бившия номер 12 в света.

При 2-1 в полза на българина, той имаше шанс да пробие подаването на своя опонент, но го пропиля. В следващия сервис гейм на Троицки, Гришо бе непоколебим и след като до края на сета нямаше повече изненади, Димитров спечели тази част при резултат 6-4 в негова полза.

Хасковлията запази високото ниво на игра и във втория сет и още в неговото начало успя да пробие подаването на Троицки. Той поведе с 3-1, а след нов пробив в сервис гейма на противника си осигури изразителна победа, която му донесе 18 хиляди евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.

Очаквайте още актуални тенис новини, резултати от футболни мачове и NBA новини.
 
Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...