Тенис: Квитова се отказа от WTA Истанбул

Защитаващата титлата си от изминалата година Петра Квитова бе принудена да се откаже от участието си в престижния тенис турнир в Истамбул заради вирусна инфекция.

22-годишната представителка на Чехия показа много слаба форма и логично загуби от Агнешка Радванска с 6-3 6-2 в първия си мач от групите този вторник.
В последствие се разбра, че шампионката от тенис турнира Уимбълдън за изминалата година е страдала от вирусна инфекция и тя потвърди своето напускане на турнира в сряда.

Радванска разкри чрез социалната мрежа за споделяне „Twitter”:
„В момента съм на път към летището за да хвана полета ми към вкъщи, където ще се видя с моя лекар. Изключително съм нещастна, че трябваше да напусна WTA шампионата и да си тръгна от Истамбул.”
„Искам да се извиня на турските си фенове, които толкова много ме подкрепяха в мачовете ми тук. Аз просто не бях способна да покажа 100 процента от възможностите и имам нужда да се възстановя.”

Квитова обаче се надява да си възвърне формата и да се състезава за Чехия в мача им срещу Сърбия за Фед Къп през следващата седмица.
„Да се надяваме, че ще мога да се оправя за срещата от Фед Къп. Пожелавам късмет на Сам и се надявам тя да спечели поне няколко мача заради мен.”

Очаквайте още актуални тенис новини, резултати и NBA новини.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...