Тенис: Димитров успя да победи Хайек

Българската тенис ракета номер едно при мъжете Григор Димитров се реваншира за предишната си загуба над Ян Хайек, като го елиминира в първи кръг на чаланджъра в Прага.

Грищо отново показа отлични тенис резултати, като победи представителя на домакините със 6-3 7-5 и така преминава в следващия етап на турнира с награден фонд 85 хиляди евро.

Преди две години българинът бе надигран от Хайек с 3-6 4-6, на друг турнир от серията Чаланджър в Словакия.
Мачът започна равностойно, а при 3-3 хасковлията успя да задържи сервис гейма си независимо, че Хайек имаше две възможности за пробив.
В следващия гейм, Димитров спечели подаването на противника, а при 5-3 спечели разиграването на нула и така поведе със сет на кортовете в Прага.
Гришо продължи устрема си и във втората част, като поведе с 2-0, но не след дълго неговият опонент успя да върне пробива и да изравни резултата при 4-4.
При 5-4 в полза на Хайек, българинът показа истински дух и желание за победа и успя да спечели следващите три гейма, като даде само две точки на чеха.

Така той заслужено спечели мача и в следващият кръг ще премери сили с 22-годишния словенец Аляз Бедене, който е на 150-то място в световната ранглиста. Повечето онлайн залагания са на страната на българина за предстоящия сблъсък.

След тази победа Димитров прибави към сметката си близо 1500 евро и още осем точки за световната ранглиста.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...