Тенис: Бенето отстрани Димитров още в първи кръг

Българинът Григор Димитров отпадна още на старта на Откритото Първенство на Австралия по тенис, след като бе надигран от Жулиен Бенето.

Гришо загуби от французина с 4-6 2-6 4-6 и по този начин сложи край на участието си в престижния турнир от Големия Шлем. Хасковлията не успя да защити точките, спечелени през изминалата година, когато достигна втори кръг на надпревата и може да има лек спад в световната ранглиста.

Димитров започна мача по страхотен начин, след като поведе убедително с 3-0, но след това настъпи тотален спад в играта на българина.
Бенето направи обрат, след като записа пет поредни гейма в своята сметка и така поведе с 5-3, а не след дълго затвори сета при 6-4.
През втората част французинът отново бе тотален господар на корта, след като Гришо успя да спечели едва два гейма в този сет. Третата част започна равностойно, но при 3-3 Бенето направи пробив в подаването на Димитров, който се оказа достатъчен за спечелването на сета, а с това и мача.

След разочароващата загуба, българинът сподели в последните тенис новини от Мелбърн:
„Не показах най-доброто, на което съм способен. Движението ми по корта, както и сервисът ми не бяха на нужното ниво. Трябва да забравя тази загуба колкото се може по-скоро.”
„Може би въобще не трябваше да играя в Сидни.”

Очкавайте още актуални тенис новини, резултати и новини за баскетбол от големите европейски турнири.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...