Тенис: Надал разгроми Монако в осминафиналите

Бившият номер едно Рафаел Надал успя да вземе поредна убедителна победа без загубен сет на Ролан Гарос, този път срещу аржентинецът Хуан Монако.

Шесткратният шампион от Открито Първенство на Франция не срещна никакви проблеми в мача си срещу Монако и отново показа отлични тенис резултати, след като го победи категорично с 6-2 6-0 6-0. Така той намери място сред последните осем на престижния тенис турнир от Големия Шлем.

Мачът започна равностойно, но при 2-2 Надал успя да направи пробив в подаването на своя опонент. Последва изключително силна игра на испанеца, който не даде нито гейм на Монако до края на първия сет.

Рафа обаче продължи да доминира изцяло на кортовете в Париж и след като взе впечатляващите 17 поредни гейма си осигури лесна победа, след само един час и 46 минути игра.

До този момент Надал няма загубен сет от началото на Ролан Гарос и играта му продължава да бъде все така стабилна. От друга страна неговите конкуренти в топ три на световната тенис ранглиста

Новак Джокович и Роджър Федерер показаха известни колебания в играта си на моменти.

В спор за място на полуфиналите Рафа ще премери сили с Николас Алмагро, който също днес се успя да отстрани Янко Типсаревич, при резултат 6-4 6-4 6-4.

Надал е големия фаворит за спечелването на този двубой, според повечето онлайн залагания за Ролан Гарос, след като има седем победи от седем мача срещу Алмагро, като пет от тях са именно на клей.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...