Мъри: Ферер е по-добър от мен на клей

Британският номер едно в тениса Анди Мъри призна своя опонент от четврътфиналите на Ролан Гарос за по-добър на червената настилка.

25-годишният шотландец бе надигран от Давид Ферер за четвърти пореден път. Мъри отстъпи на испанеца с 6-4 6-7 (3/7) 6-3 6-2, като сблъсъкът продължи три часа и 45 минути.

Поставеният под номер четири в светвната ранглиста британец успя да преодолее сета преднина на Ферер в началото на мача и изравни резултата, но пропусна редица възможности за пробив и това позволи на неговият опонент да спечели следващите две части.

Мъри призна качествата на испанеца, който демонстрира отлични тенис резултати на кортовете в Париж. Шотландецът смята, че Ферер го превъзхожда с играта си на клей и заслужено е спечелил битката за оставане сред последните четири на Ролан Гарос.

„Той е много солиден и постоянен играч и ако не успееш да реализираш своите шансове, нещата се проточват в много дълги геймове, където напрежението нараства и се отразява на сервиса ти.”

„Идвайки на този турнир не се чувствах толкова добре, както преди година. Смятам, че тази вечер загубих от един по-добър играч на клей кортовете от мен.”

„Имам нужда да усъвършенствам играта си на клей през следващата  година, но това не е първият път, в който губя мач от него на тази настилка. Смятах, че това ще бъде труден мач за мен и така се получи.”

В следващата фаза на турнира Ферер ще премери сили своя сънародник Рафаел Надал, като повечето залагания за този мач са на страната на световния номер две.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...