60 топ пилоти от Европа на старт в Кърджали !

„Балкан Маратон 2011” стартира на 4-ти септември в Кърджали

За най-голямата офроуд надпревара на Балканите вече са записани над 60 участника от десет държави за старта в Кърджали.
Състезанието е трети кръг от Националния Шампионат по офроуд и трети кръг от Балканска Рали-Рейд Купа 2011.

„Балкан Маратон 2011” стартира на 4-ти септември в КърджалиОткриването ще бъде в 11:30 часа на въжения мост до водното огледало в Кърджали със състезание между деца от младежката АТV школа в Троян, чийто основател и ръководител е Тодор Христов, първия български участник в рали „Dakar”. Джуниърите ще се надпреварват за специалната награда на Община Кърджали, която ще бъде връчена от г-н Хасан Азис, кмет на общината. След децата ще се пуснат джипове, ATV и мотори на най-добрите пилоти в Европа, като заедно с тях ще стартират и три атрактивни дами с ATV. Зорница Тодорова е първата българка, която ще участва на Дакар 2012 заедно с Тодор Христов, Рени Христова е репортер в телевизия „ХОБИ ТВ”, a Мая Найденова от Троян се състезава с мъжете в Републиканския Мотокрос Шампионат.

В клас ATV ще вземе участие петкратния победител в рали Дакар Йозеф Махачек от Чехия, който ще се конкурира с нашата представителка за ”Дакар 2012” Зорница Тодорова.
При автомобилите 4х4 основната конкуренция на нашите пилоти е от Франция, участникът в Дакар 2011 Себастиан Делоне с Mitsubishi X-Pro  и унгарскияте шампиони от „Solyom Team”  с KIA.

В следващите дни кервана ще премине през Джебел, Хасково, Харманли и Любимец ще влезе в Гърция до град Орестиада и обратно изминавайки 1200 км. за 5 дни.
Награждаването е на 10 септември от 20:00 часа до въжения мост на Водното огледало в Кърджали.

 
Екатерина Дончева
Главен Редактор
списание ЕЗДА

 

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...