Волейбол: Пранди отказва треньорския пост

Италианският волейболен треньор и бивш селекционер на националният ни отбор по волейбол Силвано Пранди, отказа да поеме „трикольорите” отново.

След като България загуби с 1:3 от Гермнания полуфинала за квалификацията за Олимпийските игри в Лондон през лятото, управителният съвет на Българската федерация по волейбол реши да освободи от ръководния пост Радостин Стойчев.

Неговото място бе поканен да заеме бившия слекционер на „лъвовете” Пранди, който обаче с официално обръщение изпратено до БТА заяви, че отказва поканата поради ред причини, но пожелава успех на националите в предстоящата квалификация.

В обръщението на италианския специалист, публикувано в последните спортни новини, се казва:
„Пиша това прессъобщение, за да информирам, че взех необратимото решение да отклоня поканата на БФВ да бъда треньор на мъжкия национален отбор.”
„След няколкото дни, през които обмислих, си дадох сметка, че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа.”
„Благодаря на всички, които се обърнаха към мен с признание и пожелавам на българския национален отбор моето най-сърдечно “in bocca al lupo” за бъдещите им срещи. С уважение Силвано Пранди”

В същото време президентът на БФВ Данчо Лазаров остана изненадан от решението на Пранди да откаже поканата, но увери журналистите, че в най-скоро време ще стане ясно кой ще ръководи волейболните ни национали на предстоящата квалификация, която отново ще се проведе в зала „Арена Армеец” в София.
Волейболните ни национали са фаворит за спечелването на тази последна квалификация, даваща право на участие на Олимпиадата в Лондон, според повечето експертни мнения и залагания.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...