Григор Димитров започна с победа в Стокхолм

Българската тенис ракета номер едно Григор Димитров успя да се наложи над Райън Суитинг в първи кръг на АТР Стокхолм, с награден фонд 600 хиляди евро.

Гришо записа убедителна победа със 6-3 6-1 над световния номер 66, а в спора за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу поставеният под номер четири в основната схема Хуан Игнасио Чела, който започва участието си директно от втори кръг.

Ако успее да преодолее именития си съперник, хасковлията ще се класира за четвърти път сред последните осем на турнир от сериите АТР.

Българинът контролираше нещата на корта през целия мач и не допусна нито един пробив, а реализира цели четири в подаването на американеца.

Димитров успя да пробие сервиса на Суитинг още в самото начало на срещата и след отлично изпълнение на сервис, не след дълго вече водеше с 4-1.

При 5-2 Гришо имаше две възможности да затвори първия сет в своя полза, но световният номер 66 успя да задържи подаването си. Въпреки това, хасковлията бе безпощаден в следващия гейм и така поведе с 1-0.

Във втората част отново Григор доминираше изцяло на корта и продължи с добрите тенис резултати, като това му позволи да поведе с 4-0, а при 5-1 той реализира своя четвърти пробив в подаването на Суитинг, който му донесе и окончателната победа в първи кръг.

След този мач българинът си извоюва 20 точки за световната ранглиста и малко повече от 9 хиляди долара от наградния фонд, и вече гледа към предстоящия сблъсък с 32-годишният аржентинец, който в момента е 28-ми в света.

Георги Иванов

 

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...