Тенис: Пиронкова и Костова със сериозна заявка за първото място в групата

Представителния отбор на България във Фед Къп, състоящ се от Цветана Пиронкова и Елица Костова записа убедителна победа над Люксембург, която може да ни донесе призовото място в първа Евро-африканска зона.

Пиронкова и Костова показаха отлични тенис резултати и успяха да се наложат над своите съпернички от Люксембург в първите два индивидуални мача, което на практика обезсмисли срещата на двойки.

Ели не даде никакъв шанс на 17-годишната Лора Корея и я победи убедително с 6-1 6-3, малко след това първата тенис ракета на България при жените Пиронкова не срещна каквито и да е затруднения в мача си срещу опитната 37-годишна Ан Кремер.

Пловдивчанката се наложи с 6-1 6-4 над представителката на Люксембург и така България остава на чело на квалификационна група „D”, като в събота ще се реши кой окончателно ще завърши на първото място.

В случай, че Холандия загуби от тима на Словения, то съботния мач между нашите „трикольорки” и словенките ще се превърне в пряк сблъсък за челното място в групата.

Българките ще бъдат фаворит за предстоящия двубой, след като техните съпернички са значително по назад в световната ранглиста. Техният отбор се състои от Тяша Шримпф (726), Андрея Клепач (610) и Тина Руперт (без класиране).

Очаквайте още актуални тенис новини, прогнози и резултати от големите турнири на АТР и WTA.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...