Бербатов към Бонев

 „Рекордите ни са за България и за българите” Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов благодари на Христо Бонев за неговото поздравително писмо.  Бербатов стана голмайстор „№ 1” на националния отбор по футбол, след като се разписа два пъти в мача с Малта и вече има 48 попадения с националната фланелка.
В наше време, когато грубият език и нетолерантност стигат до най-високите етажи на държавната и обществена йерархия тези две писма са просто явление, което дава кураж, че в България може да се общува и по друг начин…

 „Уважаеми господин Бонев,

Вашето поздравление ме направи изключително щастлив. Фактът, че срещайки Ви по пътя на моите цели, намерих добър приятел и съветник, а не конкурент, доказва за пореден път, че елегантността в отношенията винаги е присъща на големите таланти. Разликата в годините не разминава или противопоставя стремежите ни. Рекордите ни са за България и за българите.

Надявам се да получа възможност от Съдбата да изведа националния ни отбор от “безвремието”, както успешно го нарекохте. Това ще бъде и моят подарък за всички Вас, от които съм взел футболните си умения и от които съм се учил на чест и достойнство.

С уважение, Димитър Бербатов”

 

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...