Бонев към Бербатов

Идващите да надминат миналото! Един от най-добрите реализатори в цялата история на българския футбол – Христо Бонев, изпрати поздравително писмо до сегашния капитан на националния отбор Димитър Бербатов, който счупи неговия рекорд по отбелязани голове с фланелката на националния отбор. Това е един достоен пример за морал и признание, изявено от забележителен майстор в играта, професионалист и достоен човек към младата смяна, чиято задача е да направи и футбола, както и целия човешки живот, по-добри и възвишени.


 “Скъпи Митко!

Особено съм щастлив да те поздравя с постижението, което направи в името на родината. Само човек, който е вкарвал гол с националната фланелка, може да разбере твоята радост. Два пъти по-щастлив съм, защото точно ти, обикновено момче от народа, с необикновен талант, успя да подобриш моя рекорд. Всъщност, този рекорд е на България. За мен, Христо Бонев, който е носил 96 пъти националната фланелка и съм извеждал 42 пъти отбора ни като негов капитан, няма по-голяма футболна радост от тази да видя, че българин от Манчестър Юнайтед подобрява моя рекорд. Твоята младост е гаранция, че и за в бъдеще ще продължиш да ни радваш с попадения за родината ни. Постижението ти е още по-ценно, тъй като успя да го направиш в един от най-мрачните периоди на футбола ни. Надеждата на мен и хората, които истински обичат националния отбор, е в теб, да върнеш позабравената му слава напук на зложелателите.

В заключение бих искал да те помоля за едно нещо. Митко, злобата и завистта винаги ще те съпътстват, както съпътстваха и мен. Те са признак на слабост на тези, от които идват. За голямо съжаление тези две злини са неизкореними. Не им обръщай внимание и върви по твоя звезден път, така, както го правиш досега. Със сигурност има и ще има хора, които с подлостите си ще искат да те откажат, за да намърдат на твое място роднините си, както успешно го правят досега и заради което сме на този хал. Дори в най-тежките мигове, не се отказвай и поведи останалите момчета напред, за да излезем от безвремието, в което сме изпаднали. Ти можеш! Убеден съм, че ти ще поведеш отбора ни и скоро ще се класираме за финалите на голямо първенство напук на бездарниците, които спъват националния ни тим и го докараха до дъното.

В заключение искам да пожелая на теб и твоето семейство здраве и щастливи мигове. Ти вече си баща, което е много повече от всичко останало и отговорността за това е по-голяма от другите.

Винаги твой: Христо Бонев” 

 

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...