55 ГОДИНИ С МАДОНА

Може и да не сте го забелязали, но ето че вече 55 години живеем на една планета с Мадона. Младите – по-малко, а може и дори да не я знаят що за птица е, защото си имат други музикални идоли…
Наричат я “Кралицата на поп-музиката” и тя направи на тазгодишния й рожден 16 август, блестящо празненство. На него се появи  облечена като истинска кралица – и то точно като върха на кралиците – Мария Антоанета!

Колегите съобщиха, че даже си била поставила  и леко кичова превръзка през окото с формата на сърце… Така подведени и другите гости дошли подправени като крале и кралици,  графини и графове и разни други такива подобия. 

МАДОНА

Мадона Луиз Вероника Чиконе е едно от осемте деца на италиянски имигрант, изненадващо дошъл да живее на север – в Бей Сити, Мичиган. Там завършва с пълно отличие гимназия, после учи в Мичиганския университет, където е високо оценена  стипендиянтка, защото води групата момичета, играещи  спец-танците  за разпускане на публиката, при  мачовете на силния университетски  баскетболен тим. Пренебрегвайки непростимо Чикаго тя отива след не много време в Ню Йорк, където учи усилено модерни танци, а не след много и пропява…

Посетила е над 100 страни по света с монументалните си концерти. Продала е албуми за над 400 милиона долара. Най-известният от тях е  The Immaculate Collection, от който до вчера са продадени 30 милиона копия.

През юли 1978 г., както пише нейн биограф, “Двадесетгодишната Мадона долита в Ню Йорк със скромно куфарче и 37 долара кеш в джоба. За да учи танци, след това и да се нахрани, работи като гардеробиерка в един от бродуейските театри,  През 1979 г. известният фотограф Мартин Шрайбер  прави серия от нейни снимки – с котка и без котка, някои от които имат голям успех още в тогавашния “Плейбой”.

Климент Величков

В. “България Сега”, Чикаго

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...