Бойко Борисов постави рекорд!

След намеците на евроглаватарите на водещите в Европейския парламент Европейски народни партия, в чиято коалиция  членуват изявените като защитници на своите народи партии от рода на ГЕРБ, че нашият Бойко Борисов би трябвало, от тактически съображения, да отстъпи лидерското си място на политик, който не е обременен от управленчески гафове и недоразумения, явно ще настъпят промени. Очаква се такъв да бъде  Томислав Дончев, един уважаван отвън и отвътре дълбоко скрит народен водач, без нито една следа от някаква грешна или не дейност.

Тази перспектива е накарала бившия ни премиер да се пренасочи още по-решително към футбола, където би могъл да изразходва част от своята планинска верига от енергия и да бъде полезен.
Преди 30 дни  той се картотекира отново, но вече в своя стар, но нов член на на “Б” група  тим Витоша Бистрица. Бойко Борисов беше прекратил футболната си кариера в началото на годината.  По времето, когато вдигна кръвното при февруарските протести и получи медицинска забрана да рита топка.

Бойко Борисов постави рекорд!

Сега обаче, от другата страна на бариерата, откъдето ти търсиш сметка и одумваш властта, а не лошият материал – тебе, Борисов се прегледа и докторите бяха шокирани от отличното му здраве. Те му дадоха бележка, благодарение на която Боби Михайлов възстанови състезателната му кариера.

Но само това е нищо! Бойко Борисов поставя рекорди. Той е най-възрастният български футболист, който има официален сертификат да играе с топка. Роден е на 13 юни 1959 година  и е  над 54 години. Нов български рекорд! Да не забравяме, че през 2011 година той беше избран и за “Футболист на годината” от народа, но после, по заповед на УЕФА или на ГЕРБ, журналистите се изметнаха и дадоха първото място тоже на добър играч – вратарчето Ники Михайлов.

Според колегата Любен Дилов – син,  шеф на “Новинар”, това не променя нещата. “Господин  Борисов е доказал, че ако иска  може и “Мис България” да спечели”.  Но Любчо  допуска, че Бойко  няма да издържи дълго само на футбол и отново ще се включи в политиката. И може би до края на този мандат ще има не един и два вота… Нещо като  супермачове – за удоволствие на постоянно наблюдаващите всякакви избори дълбоки пластове български човешки материял, ако се опрем на класификацията, която чухме преди години в Чикаго…

Климент Величков
В. “България Сега”, Чикаго

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...